Adventtikalenteri v.2023, kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu.

Adventtikalenterit 2023

On taas se aika vuodesta, kun Lätynkääntäjät ovat mukana myymässä partiolaisten adventtikalentereita!

Voit ostaa adventtikalenterin:

 • Tiistaisin 24.10.-28.11. klo 17:30-19:15 partiokolollamme (Lausteen seurakuntatalo, Maistraatinpolku 1, Turku)
 • Myös muu ajankohta on sovittavissa, jos tiistait eivät sovi sinulle - ole tästä yhteydessä adventtikalenterivastaavaamme Suskiin!
 • Lauantaina 2.12. klo 11:00-13:00 Henrikinkirkon adventtimyyjäisissä (Peltolantie 2, Turku) 
 • Adventtikalenterien verkkokaupasta, jolloin voit kohdentaa oston suoraan Lätynkääntäjille: www.adventtikalenteri.fi/osta-partiolaisten-adventtikalenteri/lippukunta/latynkaantajat-ry

Kalenterin hinta on 10€ ja maksutavaksi käy käteinen tai MobilePay.


Kaikissa kalenteriin liittyvissä asioissa sinua auttaa Lätynkääntäjien Kalenterikettu, joka on tänä vuonna Suski (044 023 0590 mieluiten viestillä / suski.mandell(at)gmail.com)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.11.2023 toinen kirje partiolaiselle


Hei partiolainen tai partiolaisen huoltaja!


Vuoden tärkein varainhankintakampanjamme on hyvässä käynnissä, kiitos kaikille tähän astisesta panostuksesta! Tässä viestissä kerrotaan hyväntekeväisyysmyynnistä ja muistutetaan tärkeistä päivämääristä. Lätynkääntäjien kaikki adventtikalenteriviestit löytyvät myös sivulta: www.latynkaantajat.fi/adventtikalenterit/


Mitä on hyväntekeväisyysmyynti?

Lätynkääntäjät ovat jo joidenkin vuosien ajan halunneet laittaa hyvän kiertämään. Näin ollen olemme keränneet kalenterilahjoituksia, jotka on annettu esim. diakoniatyön kautta vähävaraisille, vanhuksille, tms. Tänäkin vuonna haluamme ilahduttaa muita ihmisiä lahjoituskalentereilla diakoniatyön kautta.

Miten hyväntekeväisyysmyynti toimii käytännössä?

Mahdollisille kalenteriostajille voi myös tarjota vaihtoehtoa ostaa kalenteri hyväntekeväisyyslahjoituksena. Ostaja maksaa kalenterin normaalisti (muistakaa että MobilePayssa viestiksi laitetaan edelleen myyjä nimi!), ja partiolainen tuo myymänsä lahjoituskalenterin takaisin kololle, jossa lahjoituskalenterit kerätään omaan laatikkoonsa.

Mikäli partiolaiselta on omat myytävät kalenterit jo loppu, voi lahjoituskalentereista kiinnostuneen ostajan neuvoa olemaan yhteydessä suoraan Suskiin. Otamme tällöin lahjoituskalenterin suoraan lippukunnan kalenterivarastosta.

Hyväntekeväisyyskalentereita (ja ylipäätään kalentereita) voi myydä 28.11. asti.

Jos kalenterimyynti ei suju

...niin ei hätää! Myymättömät kalenterit voi palauttaa jo seuraavaan koloiltaan 21.11. Kalenterit on parempi palauttaa ajoissa, jotta ne saadaan tarpeen tullen annettua toiselle myyjälle tai/ja hyödynnettyä hyväntekeväisyysmyynnissä.

Muistutus kannustuspalkinnoista

Perinteisesti ahkerat myyjät palkitaan kannustustuotteilla.

5 kalenteria myymällä saa lätynkääntäjien oman yllätyspalkinnon!
12 kalenteria myymällä saa tonttumerkin
20 kalenteria myymällä saa tulukset
50 kalenteria myymällä saa hopeisen tonttumerkin
100 kalenteria myymällä saa kultaisen tonttumerkin ja lahjakortin Scandinavian Outdooriin (huom; lahjakortilla saat valita yhden tuotteen rajatusta valikoimasta)

Tärkeät päivämäärät

21.11. on mahdollista palauttaa myymättömät kalenterit, tuoda lahjoituskalenterit, ottaa lisää kalentereita (jos varastomme riittää).

28.11. HUOM; tällöin pitää palauttaa kaikki myymättömät kalenterit, tuoda viimeiset lahjoituskalenterit, sekä tilittää myydyt kalenterit lippukunnalle (MobilePay tai tili tai käteinen)! 
Jos ei tuolloin pääse kokoukseen ja kotona on vielä myymättömiä kalentereita, voisi kysyä esim. partiokaveria avuksi palauttamiseen. Tai olla yhteydessä Suskiin, niin sovitaan tarvittaessa jokin toinen ajankohta.


Kysymyksiä adventtikalentereihin liittyen?

Jos kalentereihin liittyen tulee vielä mitä tahansa kysyttävää, niin ota yhteyttä Lätynkääntäjien kalenterivastaavaan eli Suskiin. Hänet tavoittaa parhaiten Whatsapp-viestillä tai sähköpostilla.


Hyvää myynnin loppukiriä kaikille! :)


Jouluisin terkuin, 
Kalenterikettu-Suski
044 023 0590
suski.mandell(at)gmail.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.10.2023 ensimmäinen kirje partiolaiselle


Hei partiolainen tai partiolaisen huoltaja!


Vuoden tärkein varainhankintakampanjamme on alkamassa. Tässä viestissä kerrotaan mistä on kyse ja miten tänä vuonna toimimme. Lätynkääntäjien kaikki adventtikalenteriviestit löytyvät myös sivulta: www.latynkaantajat.fi/adventtikalenterit/ 


Miksi myymme adventtikalentereita?

Meillä partiolaisilla on monta syytä myydä adventtikalentereita. Taloudellinen merkitys on suuri, sillä kyseessä on merkittävin varainhankintatapamme. Partiokasvatukseen kuuluu myös yhteisen hyvän eteen toimiminen. Lisäksi adventtikalenterit tekevät partiota näkyväksi eli kampanjalla on viestinnällistä merkitystä. Haluamme myös vaalia perinteitä; partiolaiset toivat adventtikalenterit Suomeen jo vuonna 1947!

Tämän vuoden myyntituotot aiomme käyttää uuden teltan ostamiseen.


Aloituskassi ja lisäkalenterit

Jotta jokainen lätynkääntäjä pääsee nopeasti liikkeelle, jaamme tiistaina 24.10.2023 kokouksissa aloituskassit. Aloituskassissa on 5 adventtikalenteria ja kirje partiolaiselle. Aloituskassin saa, kun jäsentieto löytyy Kuksasta.

Lisää kalentereita saa myytäväksi, kun ensimmäiset myydyt kalenterit on tilitetty (tilille tai MobilePaylla) ja huoltajalta on lupa. Huoltajan tulee laittaa lupaviesti Kalenterikettu-Suskille, ja lupaviestissä tulee olla lapsen nimi ja lisää otettavien kalenterien määrä. Tilityksen voi todentaa näyttämällä kuitin/kuvakaappauksen pankkisiirrosta. Kaikki kalenterirahat tilitetään suoraan Lätynkääntäjien tilille: FI50 5711 6140 0380 07, viestikenttään: adventtikalenterit + myyjän nimi. Tilittämiseen voi käyttää myös MobilePayta. MobilePay-sovelluksessa Lätynkääntäjien numero on: 27021, viestikenttään: myyjän nimi.


Kannustuspalkinnot myyjille

Perinteisesti ahkerat myyjät palkitaan kannustustuotteilla.

 • 5 kalenteria myymällä saa lätynkääntäjien oman yllätyspalkinnon!
 • 12 kalenteria myymällä saa tonttumerkin
 • 20 kalenteria myymällä saa tulukset
 • 50 kalenteria myymällä saa hopeisen tonttumerkin
 • 100 kalenteria myymällä saa kultaisen tonttumerkin ja lahjakortin Scandinavian Outdooriin (huom; lahjakortilla saat valita yhden tuotteen rajatusta valikoimasta)

Yleisiä lisätietoja kalentereista ja esim. myyntivinkkejä löytyy täältä: www.adventtikalenteri.fi/myyjille 


Hinta ja maksutavat

Adventtikalenterin myyntihinta on 10€. Raha menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan. Lätynkääntäjille jää summasta 4,50€/kalenteri. Loppuosa menee partiopiirille ja Suomen Partiolaisille yhteisten partioasioiden kustannuksiin.

Asiakas maksaa adventtikalenterin käteisellä. Jos käteistä ei ole mukana, asiakas voi maksaa MobilePaylla tai asiakkaalle voi suositella adventtikalenterien verkkokauppaa, www.adventtikalenteri.fi 
Verkkokaupassa voi kohdentaa lahjoituksen juuri Lätynkääntäjille, www.adventtikalenteri.fi/osta-partiolaisten-adventtikalenteri/lippukunta/latynkaantajat-ry 

MobilePayn käytöstä annetaan ohjeet aloituskassin yhteydessä.


Kampanjan aikataulu vuonna 2023

 • 24.10. Aloituskassit jaetaan ja myynti alkaa
 • 31.10.-21.11. Joka tiistai on mahdollisuus saada lisää kalentereita myytäväksi
 • 28.11. Myymättömien kalenterien palauttaminen ja rahojen tilittämien lippukunnalle
 • 5.12. Myynti päättyy


Kysymyksiä adventtikalentereihin liittyen?

Jos kalentereihin liittyen tulee jotain kysyttävää tai ongelmatilanteita tms, niin ota yhteyttä Lätynkääntäjien kalenterivastaavaan eli Suskiin. Hänet tavoittaa parhaiten Whatsapp-viestillä tai sähköpostilla.Jouluisin terveisin,

Kalenterikettu-Suski
044 023 0590
suski.mandell(at)gmail.com