Purjehdus-info

Purjehdukselle pääset mukaan valitsemalla sopivan purjehduksen purjehduskalenterista ja ilmoittautumalla kyseisen purjehduksen kipparille.

Viikonloppu- ja matkapurjehduksille mahtuu kipparin ja förstin lisäksi kuusi partio­laista. Kaikille avoimet purjehdukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Il­moittaudu siis ajoissa! Iltapurjehduksille voidaan ottaa hieman enemmän osallistu­jia, koska makuutiloja ei tällöin tarvita.

Mikäli tietylle ryhmälle varatulle purjehdukselle jää tilaa, voidaan vene täyttää muilla halukkailla. Kunkin purjehduksen kipparilta voi tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja.

Purjehduksiin sovelletaan Lätynkääntäjien retkien yleisiä peruutusehtoja.


Purjehdukselle lähtiessäsi, pakkaa mukaasi varustelistan mukaiset kamat.


Tietoja ilmoittautumisesta

Alle 18-vuotiaat partiolaiset eivät voi osallistua purjehduksille ilman huoltajan suostumusta. Siksi on tärkeää, että huoltaja ilmoittaa partiolaisen purjehdukselle. Samalla kipparin tietoon saatetaan puhelinnumero, josta huoltajan tavoittaa purjehduksen aikana.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan ruoka-aineallergiat, sekä muut ollennaiset tiedot, jotka lapsesta vastuussa olevan aikuisen (kipparin) on syytä tietää.

Huomioithan, että mikäli Suomen Partiolaisten jäsenmaksu ei ole maksettu, partiovakuutus ei ole purjehduksella voimassa.


Purjehdusmaksut

  • Viikonloppupurjehdus tai muu kolmen päivän purjehdus 30 €
  • Matkapurjehdukset 15 €/vrk (lähtö- ja tulopäivä lasketaan yhdeksi vuorokaudeksi, jolloin esim viikon purjehduksen hinnaksi tulee 90€)
  • Yhden vuorokauden pituiset purjehdukset esim. lauantai-sunnuntai 15€
  • Päiväpurjehdukset, joissa tarjolla ruoka 5 €
  • Iltapurjehdukset 0 €

Purjehdusmaksut sisältävät ruoan, satamamaksut sekä aluksen kaasut ja polttoaineet. Kaikki purjehdusmaksut maksetaan lippukunnan tilille FI 50 5711 6140 0380 07. Viestiin purjehduksen ajankohta ja osallistujan nimi.

Purjehdusmaksuihin pätevät Lätynkääntäjien yleiset tapahtumamaksuperiaatteet.

Huomioithan, että mikäli Suomen Partiolaisten jäsenmaksu ei ole maksettu, partiovakuutus ei ole purjehduksella voimassa.


Iltapurjehdukset

Oman ryhmän iltapurjehduksille ilmoittaudutaan oman ikäkauden Whatsapp-ryhmässä. Ilmoittautumisajankohta löytyy purjehduskalenterista.

Iltapurjehdukset starttaavat Heinänokan partiovenesatamasta n. klo 17.20, eli niin, että torilta klo 16.43 lähtevällä bussilla numero 14, on perillä sopivaan aikaan. Takaisin Heinänokassa ollaan niin, että purjehtijat ehtivät tarvittessa Erikvallasta klo 19.30 lähtevään bussiin. Lähtö- ja paluuajoista voidaan kipparin kanssa sopia myös muuta.

Iltapurjehduksella ei ole ruokaa aluksen puolesta, joten ota halutessasi omat eväät mukaan.

Iltapurjehduksen aikana ei yleensä kiinnittäydytä mihinkään rantaan, vaan harjoitellaan veneen käsittelyä Airiston vesialueella.


Viikonloppu- ja matkapurjehdukset

Purjehduksille (=seikkailijaikäiset tai sitä vanhemmat partiolaiset) osallistujat ilmoitetaan suoraan kunkin purjehduksen kipparille. Samalla kipparille ilmoitetaan mahdolliset ruoka-aineallergiat ja muut huomioitavat seikat. Alle 18-vuotiaan purjehtijan huoltaja hoitaa ilmoittamisen.

Viikonloppupurjehdusten aikana liikutaan Saaristomeren alueella. Päivämatkat ja purjehdusten ohjelma sovitetaan kulloisenkin miehistön mukaiseksi. Yöpyminen tapahtuu veneessä, joka yöksi kiinnittäytyy johonkin vierassatamaan tai luonnonsatamaan. Isompien partiolaisten kanssa ajetaan toisinaan myös ns. vahtiajoa yön yli. Matkapurjehdusten suhteen toimitaan samoin, erona vain se, että niiden aikana ehditään purjehtia huomattavasti kauemmas kuin viikonlopun aikana. Vuoden 2023 matkapurjehdukset suuntautuvat Ahvenanmaalle, Maarianhaminaan.

Viikonloppu- ja matkapurjehdusten lähtö- ja paluuajat sovitaan erikseen kunkin purjehduk­sen kipparin kanssa. Purjehdusmaksu tulee olla maksettuna lippukunnan tilille ilmoittautumisajan päättyessä.