Tasavallan presidentti myönsi kunniamerkin partioäiti Riitta-Liisa Autiolle

6.5.2013

Kunniamerkki on tunnustus esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten kasvattajana.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 34 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Tunnustukset jaetaan äitienpäivänä 12. toukokuuta Helsingin Säätytalossa järjestettävässä juhlassa.Kunniamerkki jaetaan tunnustuksena esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten kasvattajana.

Lätynkääntäjiä monin tavoin tukenut partioäiti Riitta-Liisa Autio, Riittis on tänä vuonna yksi mitalin saajista.


Riitta-Liisa Aution rooli partiotoiminnan tukijana on ollut merkittävä. Perheen kaikki neljä lasta toimivat aktiivisesti meripartiolippukunta Lätynkääntäjät ry:n jäseninä. Äiti tuki  sekä omien lastensa että hoitolastensa partioharrastusta ja sitä kautta oli osallisena jopa satojen lasten harrastustoiminnassa vuosien mittaan.

Riitta-Liisan rooli oli merkityksellinen etenkin lippukunnan ensimmäisinä toimintavuosina 1970-luvulla, jolloin partiotoimintaa Lausteen uudessa lähiössä aloitettiin ja vakiinnutettiin. Lauste oli tuolloin uusi, lapsirikas lähiö ja alueelle oli luotava harrastusmahdollisuuksia. Partiotoiminnan merkitys alueella on ollut ja on edelleen merkittävä ja sen mahdollistajiksi tarvitaan nimenomaan Riittiksen kaltaisia sitoutuneita aikuisia.

Riittis on ollut mukana partion tukitoimijana viime vuosiin saakka osallistuen myyjäisiin, auttaen retkien ja leirien toteutuksessa ja hankkimalla lahjoituksia. Lisäksi hän hän kertoo partiosta myönteisesti ja näin harrastuksen pariin saadaan uusia lapsia sekä uusia vanhempia tukiaikuisiksi. Luottamusta Riitta-Liisaan kuvaa konkreettisesti se, että partiokolon avainta säilytettiin häneen kotonaan yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

 

Lätynkääntäjät onnittelevat lämpimästi Riittistä!