Kohokohtia Saaristomerellä: Kokoontumispurjehduksen voitto ja lipputervehdys Ninistön kanssa

26.8.2014

Tasavallan presidentin alus Kultaranta VIII ja Sandy3 kohtaavat
Tasavallan presidentin alus Kultaranta VIII ja Sandy3 kohtaavat

Tarpojien omalla purjehduksella osallistuttiin Lounais-Suomen meripartiolaisten eskaader-tyyppiseen kokoontumispurjehdukseen. Kokoontuminen oli samalla partiohenkinen rehti kilpailu. Rehtiydestä kertoo esimerkiksi se, että yksi lätynkääntäjistä siirtyi naapurialukseen heidän miehistövajauksensa vuoksi.

Kokoontumispurjehdus on meripartiolaisten oma joka vuotinen perinne, jonka järjestelyvuoro kiertää vuosittain. Tänä vuonna tapahtuman järjestivät Puhurin Pojat. Kokoontuminen oli Keistiössä (Iniö) ja ohjelmana oli purjehduskilpailu Keistiön ympäri. Yhteensä seitsemän alusta kilpaili purjehduksen lisäksi maissa nopeutta ja nokkeluutta vaativissa tehtävissä. Lätynkääntäjät purjehtivat hopealle ja lopulta voittivat kokonaiskilpailun, kun kaikkien tehtävien pisteet laskettiin yhteen. 

Viikonlopun huipennukseksi Sandy kohtasi tasavallan presidentin aluksen matkalla Röölästä Airistolle. Sandyn miehistö teki lipputervehdyksen johon Kultaranta VIII vastasi. Pian lipputervehdyksen jälkeen Sauli Niinistö saapui kannelle vilkuttamaan Sandyn miehistölle.