Tiesitkö, että Lausteella on ollut partiotoimintaa jo 35 vuotta?

9.8.2013

Meripartiolippukunta Lätynkääntäjät viettävät tänä vuonna 35-vuotisjuhlaa. Lippukunta perustettiin vuonna 1978 uuteen Lausteen lähiöön ja oli ensimmäisiä lapsille ja nuorille tarjottavia harrastuksia. Nykyään keskeinen osa toimintaa muodostuu purjehduksen ympärille. Lätynkääntäjillä onkin oma purjevene Sandy. Aktiivinen lippukunta on jäsenmäärältään kotoisan kokoinen ja kaikki mukana olevat partiolaiset ovat tuttuja toisilleen. Uusia harrastajia toivotaan aina mukaan ja syksy onkin mitä mainioin aika aloittaa partioharrastus.

Lätynkääntäjien syksyn toiminta starttaa 20.8. kello 18.00 yhteisen aloituksen merkeissä Lätynkääntäjien kololla osoitteessa Raatimiehenpolku 8. Silloin uudet harrastajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan mukaan. Vaikka starttipäivä menisikin ohi, niin ei haittaa. Partioon saa tulla mukaan myös saapumalla syyskuun aikana ryhmien kokoontumisiin. Tervetulleita ovat kaikki kouluikäisistä ylöspäin.

Partiossa tehdään aktiviteetteja, jotka rakentuvat erä-, leiri- ja kansalaistaidoista sekä sosiaalisuuden ja luovan ajattelun taidoista. Lisäksi harjoitellaan kädentaitoja sekä hengellisyyteen, luonnontuntemukseen ja -suojeluun liittyviä taitoja. Aktiviteetteja tekemällä opitaan uutta ja valmistaudutaan partioretkiin, -kisoihin, -leireihin ja -vaelluksiin sekä tietenkin purjehduksiin. Eri ikäiset toimivat eri ryhmissä. 7-9 vuotiaat ovat sudenpentuja, 10-12 vuotiaat ovat seikkailijoita, 12-15 vuotiaat ovat tarpojia, 15-17 vuotiaat ovat samoajia ja 18-22 vuotiaat ovat vaeltajia. Vaeltajaikäisistä vanhemmat aikuiset toimivat partiossa lasten ja nuorten tukena.

Lisää Lätynkääntäjien kuulumisia sekä ryhmien kokoontumisajat voit lukea kotisivuilta www.latynkaantajat.yhdistysavain.fi